Da DILAC nærmede sig sin afgørelse på Silkeborg Unico Banen, stod det klart, at pokalen skulle ende i favnen på en af de tre spillere i førerbolden.

Efter 15 huller havde Fie Kjærgaard Olsen sat sit forspring over styr med en håndfuld bogeys og kun en enkelt birdie. På samme tidspunkt var Marie Lund-Hansen to under for dagen og Puk Lyng Thomsen et enkelt slag under par.

Det havde bragt de to landsholdskollegaer, som i næste uge skal repræsentere Danmark ved hold-EM for damer, helt lige i toppen i par samlet, mens Kjærgaard Olsen halsede tre slag efter.

På 16. hul kom den jagtende Hillerød-spiller et slag nærmere toppen med en birdie. Par var nok til at bringe den dobbelte danmarksmester, Lyng Thomsen, i front, og det var den 21-årige frederikshavner stadig, da trebolden gik ud på turneringens 72. hul.

Der formåede Kjærgaard Olsen ikke at lave en birdie – en som ville have givet plads i omspillet, skulle det vise sig. Lyng Thomsen fik bogey, og med Lund-Hansens par sluttede de to side om side i +1, et slag foran boldens tredje medlem.

I overtiden delte de to landsholdskollegaer med pars på 18. hul, og på anden ekstratur lagde Lyng Thomsen pres på, da hun slog sit andetslag ind til to-tre meter. Med en besværlig stance mellem greenkant og bunker formåede Lund-Hansen ikke at chippe bolden tæt på, og da sønderjydens par putt missede hullet, havde Lyng Thomsen to putts for sejren.

Hun skulle kun bruge det ene. En birdie var en perfekte måde at vinde på.

Stort tillykke til Puk.

Læs hele artiklen på Golf.dk linket er https://www.golf.dk/nyhed/puk-lyng-thomsen-vinder-i-omspil