Begynderklubben 2021-03-23T09:19:22+00:00

Begynderklubben

Begynderklubben    

Hvad er Begynderklubben?

Begynderklubben er en klub i klubben for begyndere og lidt øvede spillere. Klubbens opgave er at tage imod nye golfere og sørge for at få dem integreret i klubben og dens aktiviteter, samt introducere dem for golfreglerne og etikette for golfere.

Begynderklubben ledes af Begynderudvalget, som består af 5 medlemmer. Under udvalg på hjemmesiden, kan du se, hvem der er med i udvalget. Har du spørgsmål vedr. opstart, er du velkommen til at ringe til et af medlemmerne i udvalget.

 

Hvem kan være med i klubben?

Alle nye golfere over 18 år kan være med i klubben. Begynderudvalget vurderer efterfølgende når du har spillet dig ned i handicap om hvornår du kan være med som hjælper, eller vi kan formidle kontakt til en af de andre klubber i klubben.

Du kommer til at spille med andre begyndere under vejledning af en rutineret hjælper. Under spillet er der lejlighed til at få uddybet golfreglerne i praksis og få forståelse for etikette på banen.  Hjælperne skal ikke fungere som instruktører for den enkelte spiller. Denne opgave varetages af klubbens PRO træner

 

Hvor spiller vi?

Du skal som ny golfer gennemgå et 8 ugers træningsforløb, hvor du starter du med at spille på par 3 banen. Her spiller du indtil du kan spille denne ved brug af max. 36 slag for kvinder og 32 for mænd.  Når du har opnået dette, og har bestået DGU´s regelprøve, overgår du til at spille på den store bane fra Tee 36. Her spiller du indtil du har opnået 18 stablefort point i en runde. Herefter spilles der fra Tee 50 (dame) eller fra Tee 58 (herre). Du starter med handicap 72, og må så spille på banen efter kl. 17.00 i hverdage og efter 14.00 i weekenden, når du følges med en erfaren golfer. Når du har spillet dig ned i handicap 48 må du spille frit på banen.

Hvornår spiller vi?

Vi spiller match hver tirsdag. Vi mødes kl. 16.45 ved klubhuset. Du skal have udskrevet scorekort så du er klar til at spille. Vi starter med regelgennemgang, under ledelse af vores regelkyndige hjælpere. Det koster 25 kr. at deltage i matchen. Pengene betales til et medlem af begynderudvalget.  Samtidig bestiller du mad, hvis du deltager i fællesspisningen efter matchen. Pengene bruges til præmier, samt til sociale arrangementer.

Om søndagen har du mulighed for at spille på banen på tider reserveret til begyndere, mellem kl. 16 – 17. Her behøver du ikke at tilmelde dig, du møder bare op.  Det tilstræbes, at der er en erfaren spiller der går med holdene ud.

Hvordan spiller vi?

Inden start inddeles deltagerne i hold på 3, som består af 2 begyndere og en erfaren hjælper. Vi spiller med gunstart, det vil sige, at vi går ud på forskellige huller og alle hold starter på en gang. Der må ikke startes før kl. 17.20 og ikke slås ud efter kl. 20.00

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du tilmelder dig til tirsdagens begyndermatch via Golfbox senest mandag kl. 12.

Klik her: tilmelding til begyndermatch via Golfbox. Du logger ind med dit medlemsnummer og password. Du kan også tilmelde dig via Golfbox øverst på Golfklubbens hjemmeside.  I venstre side er der nogle grønne afsnit, nederst står der klubturneringer. Tryk på tilmelding til begyndermatch, derefter på tilmelding og marker om du er spiller eller hjælper. Når du har godkendt, er du tilmeldt tirsdagens match.

Efter matchen

Efter matchen samles vi i klubhuset, hvor vi spiser sammen, og hvor der uddeles præmier til vinderne, ligesom der reguleres ned i handicap. Begynderne er inddelt i 3 handicap grupper:  Gruppe A: 72-54, gruppe B: 53-45, Gruppe C: 44-36.

Her er der også mulighed for at drøfte problemstillinger, som er opstået på banen under spillet, eller fortælle om sjove oplevelser under matchen.

Facebook/find en spillemakker

Begynderklubben har en lukket facebook gruppe, som du kan tilmelde dig, hvis du er på facebook. Her kan du finde meddelelser fra begynderudvalget, eller finde dig en trænings- eller spillemakker.

Gruppen hedder fgk Begyndere. (Det rettes fra fgk kaniner)

Facebook/find en spillemakker

Begynderklubben har en lukket facebook gruppe, som du kan tilmelde dig, hvis du er på facebook. Her kan du finde meddelelser fra begynderudvalget, eller finde dig en trænings- eller spillemakker.

Gruppen hedder fgk Begyndere